Kız Gurusu- Meltem Şarkışlalı

Kız Gurusu- Meltem Şarkışlalı



Sayfa Sayısı: 176
Destek Yayınları
2014
12 tl


Kitap Tanıtımı

Sadece kadınlar mı sorumludur sözüm ona "GÜZEL" görünmekten? Erkekler hain bir plan kurguladılar sen uyurken! Onların "GÜZELLİK" dayatmasına razı olup uykuları haram ettin kendine. Kadın sadece erkek için "GÜZEL" olmak zorunda kaldı yüzlerce yıl boyunca… Oysa bütün erkeklerin tek amacı sana "GÜZEL" olduğunu unutturmaktı zaten… Sahip olduğunu kaybettirip buldurmamaktı oyunun kuralı… Böylece hükmen galip çıktılar sahaya. Hem hile yaptılar, hem haksızlık…"Sadece güzelliğine güvenerek, aşık olduğun adamı elinde tutamazsın. Güzellik bir bütündür. Dişi olmak erkeğin güzellik algısını değiştirir. Unutma! Erkekler mükemmel görünen kadınları sadece beğenirler... Üzerine düştüğün her adamı zalimleştirirsin. Erkeğine bağımlı olduğunu hissettirdiğinde aldatılman an meselesidir. Aklını kullan"

Artık bu oyunu bozmanın zamanı geldi! Şimdi "GÜZEL"liğini hatırlama ve yeniden yaratma zamanı. Oyunun dengeleri değişiyor kuzum; hazır mısın? İşte oyunun ilk kuralı sen kadınsın unutma erkeğine ne kadar bedel ödetirsen ve senin için birşeyler yapmasını sağlarsan senden vazgeçemez. Çünkü erkek avcıdır yorulmaktan hoşlanır. Erkeğini rahatlık tuzağına düşürme.Kadınlar erkeklerden daha hızlı kilo alırlar;Çünkü duygusal açlıkları ve beklentileri erkeklerden daha yüksektir… Selülit sorunun var!Çünkü içinde öfke ve korku biriktirmeye devam ediyorsun. Tatlı yedikçe kendini rahatlamış ve iyi hissediyorsun; Çünkü yoğun bir sevgisizlik ve ilgisizlik hissi içindesin… Birbirine hiç benzemeyen 5 kadının aşk, seks, güzellik ve hayat algısını sorgulayan, geleceği tasarlayarak yeniden kurgulayan mucizelerle dolu bir "KADIN" kitabı…



Kitap Yorumu


Son zamanların en çok konuşulan kavramlarından biri güzellik. Her gün yeni güzellik metotları çıkarken, mantar gibi her yerden diyet listeleri türüyor. Kadının önemli ve değerli olması dış güzelliğinden geçiyor gibi algı oluşturuluyor. Kaldı ki güzellik göreceli bir kavramken, belli bir bir standardı yokken kime göre, neye göre güzellik? 

İşte kitabımız bunun üzerine yazılmış. İnsanı değerli hale getiren iç dünyası, iç huzuru, iyiliği iken güzellik saplantısı adı altında kadınların dünyasını alt üst etmesini anlatıyor. Ve bunu gerçek hayattan alınan hikayelerle yapılıyor Meltem Şarkışlalı. Zira kendisi de bu takıntıyla sorun yaşayan insanlardan biri ve durumunu şu sözlerle ifade ediyor: 

“Kendimi güzel hissedebilmem için, başkalarının beni zayıf ve güzel bulmasına ihtiyacım vardı. Senenin güzellik trendlerinden birini de yakalarsam, dünyanın en mutlu ve coşku dolu insanı olacaktım. Çünkü tanıdığım bütün kadınlar aynı şeye inanıyordu. Böyle düşünmem gerektiğini bile etrafımdaki kadınlardan öğrenmiştim. ‘Kendim için güzelleşiyorum,’ diyen kadınlar bile aslında hep başkalarının onları güzel bulmaları, bunu ifade etmeleri ve onaylamaları için güzelleşmek çabasındaydılar. Bunu bize kim öğretti bilmiyorum ama bu kriter, ne yazık ki benim sol bacağıma mal oldu.” 

Bu konunun tek muzdaribi yazarımız değil elbette. Bu tip sorunları yaşayan milyonlarca kadın var ve içlerinden üç tanesinin hikayesi bekliyor sizi kitapta. Aralarda da yazarımızın tavsiyeleri var tabii ki. Kendisi yaşadığı bu sorunların üstüne gitmiş ve İstanbul’da iki ayrı güzellik merkezi açmış. Tavsiyeler profesyonel ellerden anlayacağınız :) 

Oldum olası kendisiyle barışık oldum zaten bu kitaptan sonra kendime daha mutlu hissettim. Kadını metalaştıran, dış güzelliğiyle yargılayan ya da seks objesi olarak gören düşünce ve zihniyetleri hiç umursamadığım için ne kadar şanslı olduğumu gördüm. Kendime güvenim tazelendi desem yeridir :) 

Oldukça akıcı bir kitap Kız Gurusu. Okumaya başlıyorsunuz ve bir ara bittiğini görüyorsunuz tabii yanınızda aldığınız notlarla birlikte. Benim altını çizerek okuduğum kitaplardan biriydi, hatta birkaçını da paylaşmak isterim… 



“Kadın sadece erkek için güzel olmak zorunda kaldı yüzlerce yıl boyunca… Oysa bütün o zalim erkeklerin tek amacı sana ‘güzel’ olduğunu unutturmaktı zaten…” 



“Hissettiğin gibi görünürsün.” 



“Yeryüzünde, gülümsediği halde çirkin görünen bir insan bulamazsın…” 



“Unutma ki sen aynada gördüğün kadar değil, görünmediğin taraflarınla da varsın…”




Benim puanım;


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI