Ruhun Ateşi- Rita Hunter

Ruhun Ateşi




Sayfa Sayısı: 496
Epsilon Yayınları
2013
25 tl
Ateş, #2


Kitap Tanıtımı

Sophie Langford çileden çıktığında birilerinin hayatı kökten değişecekti... Sevgi dolu bir ailede büyüyen Sophie'nin huzur, zenginlik ve bolca sıradanlıkla geçen hayatındaki tek renk, seneler önce bir kazada ailesini kaybeden kuzeni Liliana'ydı. Ailesine katıldığı ilk günden itibaren anne ve babasının sevgisi de dahil ona ait her şey üzerinde sinsice hak iddia eden kuzenini kabullendiğini sanıyordu Sophie. Hatta Liliana baş döndüren güzelliğiyle ilk aşkını elinden aldığında bile bu kabulleniş elini kolunu bağlamıştı, çünkü babasına Lilianaya asla kızmayacağına ve onu seveceğine dair söz vermişti. Ancak sabrının da sınırları vardı ve bir gün o sınırlar küçük bir olayla ortadan kalktığında Sophie'nin aklındaki tek şey kuzeninin meydan okuyuşuydu. İlgimi hak eden erkeği bulduğumda onu baştan çıkarmayı dene... Tabii becerebilirsen... demişti kuzeni. Eh madem istediği buydu... 

Leighton Kontu Brendan Blackmore... Kibirli, buz gibi ve ulaşılmaz bir soyluydu. İnsanda merak, heyecan ve nefret uyandıran onca meziyete sahip bu adamın ilgisini çekmek göründüğünden çok daha zordu. Üstelik o ve Liliana birbirlerinden fazlasıyla hoşlanıyorlardı. Ancak Sophie kararlılığının önüne hiçbir kuvvetin çıkmasına izin veremezdi, çünkü Liliana başına gelecekleri çoktan hak etmişti. Üstelik Brendan Blackmore'u her gördüğünde hissettiği kalp çarpıntısı ve umutsuz arzu başka hiçbir teşvike yer bırakmayacak kadar güçlü ama bir o kadar da ürkütücüydü. Sophie'ye göre Brendan'a dokunmak buzla yanmaktı ve Sophie yanmak istiyordu. 

İkisini bir araya getiren skandal, onları artık geri dönüşü olmayan bir yola soktuğunda Sophie ya pes edecek ya da imkânsız gibi görünse de mutluluk için sonuna kadar direnecekti.


Kitap Yorumu

   
Sophie anne ve babasının göz bebeğidir ve oldukça mutlu bir çocukluk geçirmektedir. Ta ki kuzeni Lilliana onlara katılana kadar. İlk başlarda Sophie her şeyin çok güzel olacağını sanıp mutlu olmuştur ama Lilliana onun gibi düşünmemektedir. Ailesini kaybeden Lilliana her daim Sophie’yi kendine rakip görür ve huysuzlukları ve kıskançlıklarıyla günlerini öfke içinde geçirir. Sophie bunu ilk aşk acısıyla birlikte keşfeder ve kuzeni onu alenen aşağıladığında kendine bir söz verir. Bunun intikamını alacaktır!

Brendan oldukça yakışıklı ve varlıklı bir konttur. Ve her lord gibi onun da evlenip bir varis sahibi olma vakti gelmiştir. Katıldığı bir baloda Lilliana’yı görür ve onunla evlenmeye karar verir. Bu düşüncesini annesi ilk etapta desteklese de Brendan için hazırladığı büyük bir sürprizi vardır!

Brendan Sophie’nin intikam almak isteyeceği uygun bir adaydır. Ancak bunu eline yüzüne bulaştırdığında köşesine çekilmeye karar verir. Ama bir terzi ziyareti sonrasında yaşadıkları Brendan’la onu yeniden karşı karşıya getirir ve bu kez karşılaşmanın sonuncunda ikiliyi evlenmek zorunda bırakır. Nasıl diye sorduğunuzu duyar gibiyim ancak bunun cevabını en yakın kitapçıda bulabilirsiniz :D

Brendan’la evlenmek işin belki de en kolay kısmıdır zira Brendan zor bir adamdır. Hele ki zoraki bir evlilik içinde Sophie’nin canına okur. Hem sözleri hem de tavırlarıyla dünyayı Sophie’ye zindan eder. Islak odunla dövüp sonra dinlenip tekrar dövüp ancak öyle hırsınızı alabileceğiniz bir adam anlayacağınız.

Konu olarak yine çok beğendim. İlerleyişi ve karakterlerini çok sevdim. Oldukça da akıcı bir kitaptı. Ancak beğenmediğim bir nokta var ki söylemeden geçemeyeceğim. Brendan ile Sophie ilişkisinde yaşanan sıkıntıları okurken olayın içine giremedim tam anlamıyla. Brendan sözleri ya da Sophie’nin hisleri beni fazla etkileyemedi. 

Bu sebeple puanım;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI