Kör Fahişe Bıçağı- Çağan Dikenelli, Kitap Yorumu ve Çekiliş(2. Gün)

Kör Fahişe Bıçağı


Sayfa Sayısı: 272
Mendirek Yayıncılık
2014
16 tl


Kitap Tanıtımı

Melek Teyzeden habersiz mahallede kuş bile uçmaz. Mecburen de olsa herkesin sevip saydığı, mahallenin en iş bilir, en çaçaron teyzesi şimdi de dedektifliğe soyunmuştur. 

Daha önce çözdüğü iki dava sayesinde emniyette kendine yer edinen Melek Teyze, getirdiği çörekler ve baktığı fallar sayesinde yerini sağlamlaştırmış, bir de emniyet amiri Cevahirin sevgisini kazanınca artık Beyoğlu Emniyet Amirliğinden çıkmaz olmuştur.

Emniyetin arşiv bölümünde çalışan büyük oğlu Tuğrul bundan hiç memnun değildir. Ancak, çekik gözlü, zihnen olmasa da bedenen fazlaca gelişmiş, insan azmanı olan diğer oğlu Oğul Melek Teyzeyi maceralarında yalnız bırakmayacaktır.


Kitap Yorumu


Çocukluğu Yılan Hikayesi ile geçmiş biz 80liler ve 90lılar için resmen geçmişe dönüş gibi oldu Melek Teyze Polisiyesi kitapları. Orada izlediğim komşu teyzelere benzettim Melek Teyze’yi ve haliyle bayılarak okudum kitapları. 

Melek Teyze her mahallede görebileceğimiz o hazır cevap teyzelerden biri. Ancak onun diğerlerinden bir farkı var ki, işte o fark bu kitaplara konu oluyor. Melek Teyzemiz çözülemeyen davaların aranılan insanı. Nerede sonuçlanmayan bir dava var, kendisi el atıyor. Tabii iki oğluyla birlikte. Büyük oğlu Tuğrul annesinin bu işlere karışmasını istemezken, zeka problemleri yaşayan küçük oğlu Oğul ise hemen yanında yer alıyor. 

İlk kitabımızda arka arkaya öldüren hayat kadınlarının katilini arıyor Melek Teyzemiz. O sivri diliyle birlikte her yere ulaşan Melek Teyze’yi okumak çok zevkliydi. Evet biraz argosu vardı ama nedense beni çok da rahatsız etmedi. Hele ki Oğul’un her cümlede kullandığı “bea” dilime pelesenk oldu desem yeridir. 

Benim severek ve gülümseyerek okuduğum kitaplardan biri oldu Melek Teyze. Son derece akıcı zaten elinize aldığınızda bir çırpıda bitiriyorsunuz. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar :)

Benim puanım;



Vee çekiliş için;



a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI