Hiç Ayrılmayalım- Anne Dayton&May Vanderbilt, Kitap Yorumu(2. Gün)

Hiç Ayrılmayalım



Sayfa Sayısı: 312
Epsilon Yayınları
2014
19 tl
Miracle Girls #2
Satın almak için tıklayın.

Kitap Tanıtımı

Christine Leenin o korkunç araba kazasında annesini kaybetmesinin üzerinden iki yıl geçti. Babası şimdi eski bir güzellik kraliçesi olan Candace ile nişanlı ve Christine bundan hiç de hoşnut değil. Üstelik davranışları okul hayatını da etkilemeye başladığı için rehberlik seanslarına katılmak zorunda.

Mucize Kızlar ise aralarındaki sorunlar yüzünden dağılmanın eşiğine gelmiş durumdalar. O güzel yaz günleri geride kaldı artık. Peki şimdi ne olacak?

Christinein öfkesi ve lisenin stresi Mucize Kızların birbirlerine en çok ihtiyaç duydukları zamanda dağılmalarına mı neden olacak? Yoksa hepsi elele verip Christinee annesinin ölüm acısını atlatması ve babasının yeni evliliğini kabullenmesi için yardım mı edecekler?

Zor bir yıl bekliyor Mucize Kızları. 

Zor ve uzun bir yıl.

"Arkadaşlık ve inanç gibi önemli temaları olan güçlü hayat dersleri anlatılmış."
-Romantic Times-


Kitap Yorumu

 
İster on yaşında olun ister altmış fark etmez, hayatta her zaman bir mucize kıza ihtiyacınız vardır. Hele ki birden fazla bulduysanız dünyada elde edebileceğiniz en büyük hazineye sahipsiniz demektir. Birinin sevgisi, ilgisi, hata yaptığınızda bile yanınızda olması ya da gözünüzün içindeki sıkıntıyı görmesi satın alabileceğiniz bir şey değil çünkü.

Bu kitabı okurken aklımda hep kendi “mucize kızlarım” geldi. Hayatımın en zor anlarında, en zor dönemeçlerde ya da en sert düşüşlerde elimden tutan dostlarımı düşündüm. Bazen kahkahalarımız bazen gözyaşlarımızdı paylaştığımız. Hatta bazen tartışmaların bile içinde olduk. Ama biz mucize kızdık ve ayrılmazdık.

Christine, Zoe, Riley ve Ana işte onlar da bir mucize kızlar grubu. Birbirlerine sevgiyle bağlılar. Bu bağın nasıl kurulduğu ilk kitapta anlatıyor. Bu kitaba ise kızların dağılma tehlikesiyle başlanıyor. Aralarında ilişkilerin sınandığı zor dönemlerden geçiyorlar ve son sayfaya kadar aklınızda şu soru dönüyor; acaba geçebilecekler mi?

Kızlar henüz lise ikinci sınıflar ve hayatlarının zor dönemlerinden birini yaşıyorlar. Lise dönemim üzerinden uzun yıllar geçmiş olmasına rağmen beni geçmişime götürdüğü için bu kadar sevdim sanırım bu kitabı. Yaşanan olaylar farklı olsa da hisler aynıydı.

Anlatımı oldukça akıcı ve sade bir kitap “Hiç Ayrılmayalım” aynı zamanda da oldukça etkili. Sizi kendi ilk gençlik yıllarınıza götürüveriyor. Bir de iki yazarın birlikte yazması çok ilginç. Eğer kapağa bakmazsanız anlayamazsınız iki farklı kalem olduğunu. Zevkle okudum bu kitabı ve serinin diğer kitaplarını merakla bekliyorum. Umarım siz de kendi mucize kızlarınızı bulmuşsunuzdur ve hiç ayrılmazsınız. Şimdiden keyifli okumalar dilerim :)

Benim puanım;


Çekilişimiz hem facebook sayfamızda hem de bloglarımızda devam ediyor, katılmayı unutmayın :)

2 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI