Sen Daha İyisine Layıksın- Jess Mccann

Sen Daha İyisine Layıksın!



Sayfa Sayısı: 240
Kahve Yayınları
2014
18 tl
Satın almak için tıklayın.


İlişkinin adını bir türlü koyamıyor musun? İşler rayından mı çıktı? O gün tam olarak ne demek istedi? Aramalı mı, mesaj mı atmalı? Hediye mi almalı, mektup mu yazmalı? Kırdığın potu düzeltmenin hiç mi yolu yok? Krizleri nasıl yönetmeli? Hepimizin zaman zaman bir ilişki koçuna ihtiyacı olur. En mahrem sırlarımızı paylaşacak bir dosta, deneyimlerinden faydalanacağımız bir uzmana… Sen Daha İyisine Layıksın ilişkinle ilgili tüm sorularına yanıt bulabileceğin bir başucu kitabı, modern çağ sohbeti, eğlenceli ve akıcı bir dille kaleme alınmış bir ilişki kurtarma kiti. İçinden asla çıkamayacağını düşündüğün zor durumlardan seni kurtaracak, ilişkinde anlam veremediğin tüm kör noktaları aydınlatacak, güçlü ve eğlenceli bir rehber. Hayatın boyunca sık sık sayfalarını karıştıracağın bu kitap, karşılaştığın her çıkmaz sokakta yanında olacak. Çünkü sen daha iyisine layıksın!


Kitap Yorumu


Aynı evrende yaşıyor olmamız aynı hissedeceğimiz anlamına gelmiyor maalesef. Farklı düşünüyoruz, farklı hissediyoruz ve farklı algılıyoruz. Yaşananlar ya da söylenen sözler herkes için aynı şeyi ifade etmiyor. Özellikle de konu kadın-erkek ilişkileri ise. 

İnsanoğlunun varoluşundan beri hep tartışılan şeydir kadın-erkek ilişkileri. Tam anlamıyla anlayabilmek ne derece mümkün bilmiyorum ama yol göstermek için ilişki danışmanlığı gibi bir meslek oluşturulmuş mesela, binlerce kitap yazılmış bu konuyla ilgili. Ciddi bir alan oluşturulmuş yani farklılıkları kavrayabilmek için. 

Lise çağlarımdan beri kişisel gelişim ve psikolojiye oldukça meraklıyım. Epeyce kitap okumuşluğum ve seminere gitmişliğim var. Bunlarında karşımdaki insanı anlamakta-bu bir kadın da olabilir erkek de- farklı bir pencere açtığını düşünüyorum. Sevgili Kitap İklimi, Pınar’ın tavsiyesi ve hediyesi ile okudum bu kitabı. Kendisine çok teşekkür ederim :) Onun yorumuna da buradan bakabilirsiniz :)

Okuduğum diğer kitaplardan biraz farklı buldum “Sen Daha İyisine Layıksın” kitabını. Will Smith’in bir filmi var izlediyseniz The Hitch isimli. Türkçeye de Aşk Doktoru diye çevrildi. Oradaki Alex Hitchens karakterine benzettim yazarı, tabii onun kadın versiyonu. Çünkü kitabın işleyişi şunu yapın bu böyle olmalı değil soru cevap şeklinde. Hemen hepimizin yaşadığı ya da yaşaması muhtemel soru ve sorunlara gerçekçi cevaplar içeriyor kitap. Yazarın kendi danışanlarından verdiği örneklerle de daha somut bir hale getiriyor olayı. 

Bir de özellikle söylemek istediğim bir şey var, kitabın çevirisi. Tüm kitapları çevirmek zordur elbette ama kişisel gelişim bence çok daha zor. Çevirdiğiniz tek bir yanlış kelime anlamını ve olayın akışını koparabilir. Bu kitabın çevirisi ise kusursuz olmuş. Elinizde akıp gidiyor resmen. 

İlişkiler akıllarda onlarca sorular bırakabiliyor dahası ciddi yıkımlara sebep olabiliyor. Tabanında da farklı cinsler olmamız ve bu sebeple birbirimizi yeterince anlayamamamız yatıyor. Farklı bir bakış açısı ile kendi sorunlarınıza cevaplar arıyorsanız bu kitap ideal seçim olacaktır. Tarafımdan şiddetle tavsiye edilir.

Benim puanım;

2 yorum:

  1. Kapağı harika demek istiyorum. = )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçi kapağından da harika :D Şaka bir yana basit ama oldukça çekici geldi bana da :D

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI