#direnAşk- Ali Bolat

#direnAŞK- Ali Bolat



Sayfa Sayısı: 408
Yabancı Yayınları
2014
20 tl

Satın almak için tıklayın.

Kitap Tanıtımı

Geçmişle barışmadan AŞK için savaşamazsın!

Aslı kocasından boşanmış, ölü bir bebek doğurduğu için ciddi psikolojik sorunlar yaşamış, doğup büyüdüğü şehir ve geçmişiyle travmatik bir ilişkisi olan bir kadındır. En yakın arkadaşı Sibelin on dokuz yaşındaki oğlu Cem, geçici bir süre Aslının yanında kalacaktır. Tam bu esnada ülkeyi sarsmaya başlayan isyanlar Aslının hayatını da etkiler. Cemi korumak adına kendini olayların içine atan Aslı, hem kendi gençliğini hatırlar, hem de yepyeni bir nesille tanışıp bir dönüşüm yaşamaya başlar. Kalbini Gezi Parkı olayları sırasında tanıştığı ve kendinden on iki yaş küçük Ufuka kaptırınca durum iyice karışır, çünkü Ufuk da Aslıyla aynı şehirde doğup büyümüştür. Ufuk, Aslıyı Mersine davet ettiğinde Aslının dünyası altüst olur. Travmatik geçmiş, âşık olunan adamın siluetinde bir bombaya dönüşür, çünkü Aslının geçmişinde yüzleşmekten kaçındığı sırlar vardır. Aslı aşkın gücüyle çıktığı bu yolculukta geçmişini yenip yepyeni bir hayata merhaba diyebilecek midir, yoksa kendi içine daha fazla kapanıp aşkı yok mu sayacaktır?


Kitap Yorumu

Aslı otuz beş yaşında, yalnız bir kadındır. Hem ailesine hem de hayata karşı sürekli mücadele etmek zorunda kalmıştır.  Yaşadığı olaylar içindeki mutluluğu, belki de varlığından bile emin olamadığı huzurun hayalini hatta yaşam sevincini ve hayata bağlılığını öldürmüştür. Umut etmek onun için çok yabancı bir kavramdır artık.
   Hayattan bir beklentisi kalmayan Aslı’ya, kaybettiği kalp atışlarını kazandıran kişi olmuştur Cem.
   Anne ve babasının çıktıkları tatil yüzünden Cem, bir süre Aslı’da kalmak zorundadır. Aslı ilk başlarda bundan memnun olmasa da arkadaşı Sibel’i kıramayıp Cem’i evinde misafir eder. Tam o sırada “Gezi Parkı Olayları” patlak verir ve Aslı da kendini Cem ile birlikte direnirken bulur. Yalnız değildirler onlara binlerce insan eşlik etmektedir. Ama Aslı binlerce kişi arasından kalbini genç Ufuk’a kaptırmıştır. Ufuk ise yirmi üç yaşında bir üniversite öğrencisidir. Aralarında on iki yaş fark olsa da, aşkın kısıtlaması ya da sınırları yoktur.
   Aşk başlı başına zor bir duygu iken Aslı ve Ufuk için tam anlamıyla bir labirente dönmüştür. Her ikisi de küçüklüklerinden beri hayata ve ailelerine karşı sürekli direnmek zorunda kalmıştır. İçlerinde çocukluklarından beri biriktirdikleri acıları ve yaraları vardır. Adım adım birbirlerinin acılarına dokunduklarını, sevgiyle o yaraları nasıl sardıklarını okurken ailenin, arkadaşlığın, dostluğun önemini bir kez daha düşünüyor insan.
   Keyifle okuduğum kitaplardan biri oldu #direnAşk. Elime aldıktan sonra bırakmam pek mümkün olmadı. İlk sayfalardan hemen sizi içine alan, oldukça akıcı bir kitap. Hem konusu ve kurgusuyla hem de anlatımıyla oldukça başarılı buldum. Yakın geçmişte yaşadığımız bu olaylarda aşkın tarafında olmak için geç kalmayın derim ben.

Benim puanım ise;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI