Ölüm Falı, Lena Diaz, Kitap Yorumu ve Çekiliş(1. Gün)

ölüm falı- lena diaz

Kitap Tanıtımı


Sayfa Sayısı: 352
Eksik Parça
2013
19 tl
Katil, önündeki savunmasız kadının karnına oturdu, elinde bir gül vardı. Gülün güzel parfümü, kanın metalik kokusuna karışıp etrafa tuhaf bir esinti gibi yayılıyordu. Gövdeden bir diken kopardı. "Beni öldürecek." Bir tane daha kopardı. "Beni öldürmeyecek." 

Her dikeni koparıp tek tek kan bulaşmış karnına düşürdükçe çocukluk tekerlemesinin hastalıklı uyarlamasını sürdürdü. Tek diken kaldığında, siyah pis gözleri parladı. Zalim dudakları keyifle gülümsedi. Katil aramızda bir yerde...




Kitap Yorumu


Gerilim ve cinayet kitapları ilgimi çok fazla çeken türler değil. Hatta hiç çekmez(di). Blog tur düzenlemeseydik okumazdım sanırım ve de çok şey kaçırırdım. Kitabı elime aldığımda kesinlikle bu kadar iyi bir kurguyla karşı karşıya olduğumu tahmin etmemiştim. 
Seri katilin hedefinde 25-35 yaş aralığında, mavi gözlü ve uzun kahverengi saçlı kadınlar vardır. Toplamda sekiz kadının ölümüne sebep olmuş ama Amanda elinden bir şekilde kurtulmayı başarır. Soyadını değiştirip kendine yeni bir hayat kurmaya çalışsa da geçmişte yaşadığı dehşetin izleri onu rahat bırakmamaktadır. O olaydan sonra Amanda kendi kabuğuna çekilmiş, tek başına bir dünya kurmuştur kendine. İhtiyaçları dışında dışarı çıkmayan ve mümkün olduğunca kimseyle iletişime geçmeyen biri haline dönüşür. Ve bir sabah uyandığında yeni bir cinayet işlendiğini öğrenir. Ardından da polis şefi Logan Richard’ı kapısında bulur. Şefimiz oldukça yakışıklı ve çekici bir adamdır. On yıl önce elinden kaçırdığı katilin izini sürerken yolu Amanda’nın evine düşmüştür. Sonrası mı? Sonrası için en yakın kitapçıya lütfen :)
“Ölüm Falı” 4 kitaplık bir serinin ilk kitabı. Her kitapta farklı olaylar ve farklı aşklar bizi bekliyor. Mesela ikinci kitapta yakışıklı polis şefimiz Logan’ın kız kardeşi Maddison’ı okuyacağız.
Kitabın dili oldukça akıcıydı. Çevirisi de güzeldi. Ufak tefek yazım hataları olsa da onlar nazar boncuğu. 
Pek çok sitede gerilim kategorisinde yer alsa da kitabımız aşırı romantizm yüklüydü. Amanda ve Logan arasındaki ilişkiyi okumak güzeldi. Aralarındaki çekim, gel-gitler, içlerindeki fırtınalar başarıyla anlatılmış. Yazarın kalemini çok sevdim. Sanırım bu türdeki ön yargım da yok olmaya başlayacak bu kitapla. Öncelikle Eksik Parça Yayınları’na sonra da tur grubundaki arkadaşlarıma teşekkür ederim, harika bir seçim olmuş.
Yayın evine notum: 2. kitabı beklemeye geçtik umarım çabuk çıkar :)


Verdiğim puan ise;





Ve son olarak çekiliş için;
* Çekiliş sonuçları facebook sayfamızda açıklanacaktır. 



a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

  1. https://www.facebook.com/sugibisade/posts/10201912966239538
    https://twitter.com/10Sanem

    katıldım bol şans herkese

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI