Kör Kuyu Kitap Yorumu ve Umut, Kadın ve Kristal Gül Alıntıları(3.Gün)



Turumuzun son gününe geldik. Bugün "Kör Kuyu" kitap yorumu ve "Umut, Kadın ve Kristal Gül" alıntılarıyla sizlerleyim. Keyifli okumalar :)

Kör Kuyu- İlker Balkan

Kitap Tanıtımı


Sayfa Sayısı: 176
Altın Bilek Yayınları
14 tl

Bir çocuk sahibi olabilmek için nelere katlanabilirsiniz?..

Nilgün aşksız bir evlilikte çırpınan bir kadındı ve kocası İbrahimden tek beklentisi bir çocuk sahibi olabilmekti. Yaşamı boyunca sevgiyi hiç tatmamış hiç kimse tarafından doyasıya sevilmediğinden kimseyi de doyasıya sevemeyen Nilgünün tek arzusu doyasıya sevebileceği bir evladının olmasıydı. Ancak Nilgün için bu pek de kolay değildi. Rahminde bebeğinin tutunmasına engel olan bir kusura sahip Nilgünün arayışı onu falcılardan hocalara oradan da doktorlara hastanelere taşıyacak ve sonunda istediği o çocuğa kavuşacak mıydı ?

Anne olmak için neleri feda edersiniz nelere katlanırsınız Annelik ruhunuzu nasıl bir ateşle doldurur Peki ya doğacağı kesin olmayan bir çocuk için hayatınızı ortaya koyup acılar içinde ölmeyi göze alabilir misiniz ?

İlker Balkan üçüncü romanı ile bizi hem bireysel hem de toplumsal olarak çok etkileyen bir konuya dikkat çekici bir nokta etrafında dolaşarak taşıyor. Daha ilk sayfadan okurunu saran anlatımı şaşırtıcı olay örgüsü ve yazarın güçlü dilsel kavrayışı ile Kör Kuyu okuruna sıradışı bir deneyim vadediyor..



Kitap Yorumu

   Ve İlker Balkan’ın okuduğum üçüncü kitabı “Kör Kuyu”. Okuduğum diğer iki kitaptan da farklıydı. İçsel yolculuklarla birlikte toplum ve onun kuralları ustaca işlenmiş.
   Doğanın kadına verdiği en büyük şans anne olmak ama ya olamazsa? İşte bu sorunun cevabı bu kitap.
   Nilgün ve İbrahim daha çok gençken görücü usulü ile evlenirler. İlk başlarda sorunsuz devam eden evlilikleri çocuk sahibi olamamalarıyla çıkmaza girer. Karı kocanın arasındaki uçurum günden güne artan bir hızla devam eder. Nilgün’deki çocuk saplantısı ciddi noktalara ulaşır ve iki yabancıya dönüşürler. Sonrası sürüklenilen bunalımlar, uçurumdan yuvarlanan evlilik ve de insan aklından çıkmayacak bir hikaye.
   Bazen üzülerek bazen de kızarak okudum. Tabi ki onların geçtiği yolu yaşamayan biri olarak ahkam kesmek doğru değil ama bile bile de bu noktaya varmak?
   Akıcı bir anlatımı var kitabın. Bazı yerlerde yazım yanlışları olsa da onlar da nazar boncuğu olsun ki yeni basımda elden geçirilecekmiş. Bir çırpıda okuyacağınız farklı bir kitap “Kör Kuyu” ve bence bir şansı hak ediyor.




Umut, Kadın ve Kristal Gül Alıntıları















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI